Befektetési szolgáltatások a Generali Alapkezelőnél

A Generali Alapkezelő a magyarországi Generali Csoport befektetési szolgáltatások nyújtására szakosodott cége. A társaság egy olyan komplex, professzionális szolgáltatásokat nyújtó, a XXI. század igényeit kielégítő termékpalettát épített ki, amely mind magán, mind intézményi ügyfeleink számára biztosítja az igényeikhez, hozamelvárásaikhoz, kockázatvállaló képességükhöz legjobban illeszkedő befektetési portfóliók kialakítását.

A Generali Alapkezelő 1992-óta aktív részese a hazai pénz- és tőkepiacnak, befektetési tevékenységét kezdetben kizárólag a Generali Biztosító keretein belül végezte. A komplex pénzügyi szolgáltatások nyújtása érdekében 2000 végén alakult meg mai társasági formája. A Generali Alapkezelő négy fő tevékenységet végez: befektetési alapkezelést, nyugdíjpénztári vagyonkezelést, portfólió kezelést és befektetési tanácsadást.

A társaság 2001-ben kezdte meg a külsős vagyonkezelési üzletág felépítését. Célkitűzései között a legfontosabbak az alábbiak voltak: az elért hozam haladja meg a benchmark hozamát, a portfólió reálhozamot biztosítson, teljes körű átláthatóság, nyugodt és kiszámítható működés. A Generali Alapkezelő legjelentősebb ügyfelei között megtalálhatók biztosítók, egyházak, nyugdíjpénztárak és vállalatok.

Egészen a 2011. júniusi nyugdíjpénztári vagyonátadásig dinamikusan nőtt a cég gondozásába bízott vagyontömeg. Több új külsős mandátum megszerzése mellett meglévő a ügyfelek a – vagyonkezelési tevékenységük elismeréseként – jelentős pluszforrásokat adtak át számukra. Ezen időszakban a vagyonkezelési állomány meghaladta az 510 Milliárd forintot, mellyel a Generali alapkezelő az előkelő 5. helyen szerepelt a 30 fős hazai vagyonkezelési piacon és a legnagyobb külső vagyonkezelési mandátummal rendelkezett.

A nyugdíjpénztárak kvázi államosításával jelentős átrendeződések mentek végbe a hazai vagyonkezelési piacon. A Generali Alapkezelő ezt az időszakot arra használta fel, hogy nyisson a lakossági és magánügyfelek felé, befektetési tanácsadást és portfóliókezelési szolgáltatást kínáljon számukra. Mára már ez a Társaság egyik legdinamikusabban fejlődő üzletága. A Generali Alapkezelő 2013. december végén 351 milliárd kezelt vagyonnal a 8. helyen szerepelt a hazai vagyonkezelési piacon, piaci részesedése 4,81 százalék.

A Generali Alapkezelő Zrt. alapvető stratégiai célkitűzése, hogy a vagyonkezelési piacon megszerzett pozícióját tovább erősítse. Ehhez nyújt megfelelő hátteret az anyavállalat által nyújtott stabil tőke- és szakmai háttér. A teljes vagyonkezelt állomány nagysága 2013 végére meghaladta a 350 Milliárd forintot, melyből az Alapkezelő által kezelt alapok állománya 62 Milliárd forint.

Az Alapkezelő szem előtt tartva a piaci folyamatokat, az állandóan változó környezetet, folyamatosan növelte befektetési alapjainak számát. Többek között a piacon az elsők között indította útjára a származtatott termékekbe is fektető, abszolút hozam stratégiát megvalósító alapját a Generali Abszolút Hozam Származtatott Alapot. A társaság ma már 13 befektetési alap kezelését végzi.

Teljesítmény szempontjából nem maradnak el alapjaink a piactól, sőt több olyan alapjuk is van, amely kimagasló hozamával a csoportjának állandó élmezőnyébe tartozik és többször állt már a képzeletbeli dobogó tetején. 2010-ben a Generali Gold Közép-kelet-európai Részvény Alap több mint 22%-os hozamával a legjobbként zárta az évet kategóriájában. 2011-ben az észak-amerikai részvényeket tartalmazó Generali Mustang alap 14%-ot megközelítő éves teljesítményével a legjobb forintban kibocsátott részvényalap lett, de 2013-ban is sikerült megőriznie elsőségét kategóriájában.

Az Alapkezelő szolgáltatásaiért érdeklődjön irodánkban.

Forrás: Generali Partnerportál